Ostrzeżenie przed malwarem

Bezpieczeństwo | Pon, 5 Gru 2005 16:08:51 +0100 | Autor: Redakcja | Czytań: 15172

W ostatnich tygodniach użytkownicy popularnego komunikatora Gadu-Gadu otrzymują wiadomości, zawierające link do strony internetowej. Na "reklamowanej" stronie, znajduje się rzekomo zdjęcie nadawcy wiadomości.

Wiadomości przybierają różną treść. Prawdopodobnie rozsyłane są przez automat (program). Jednakże cel pozostaje nadal ten sam - zachęcić użytkownika do kliknięcia w podany link. W rzeczywistości znajduje się tam exploit, za pomocą którego instalowany jest malware na komputerze osoby odwiedzającej stronę. Dlatego ostrzegamy, proszę nie przeglądać stron, które są umieszczone na serwerach:

- 69.50.190.135
- iframebiz.biz (81.9.5.9)
- buytraff.biz (81.9.5.9)

Źródło informacji: CERT Polska



W tej chwili nie ma jeszcze komentarzy. Możesz jednak dodać swój własny.

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować.

W dziale wiadomośći, każda zarejestrowana osoba ma możliwość dodawania swoich wiadomości. Pojawią się one w serwisie po akceptacji jednego z moderatorów. Aby zachęcić was do aktywnego udziału w rozwoju serwisu, przygotowaliśmy konkurs z nagrodami.

Top 20 news
Najaktywniejsi
1 Rellik 9640 pkt.
2 grzemach 870 pkt.
3 betaKondor 470 pkt.
4 Koras 350 pkt.
5 Localghost 140 pkt.
6 kris2005a 140 pkt.
7 elmocamp 100 pkt.
8 Tommy 100 pkt.
9 Scoti 80 pkt.
10 sevar 60 pkt.
Zobacz pełną listę