Uwaga na konia trojańskiego Ojca Rydzyka

Bezpieczeństwo | Wt, 6 Czerw 2006 13:39:44 +0200 | Autor: Redakcja | Czytań: 5975

Według "Przeglądu", w rozsyłanej do przypadkowych osób fałszywej reklamie Radia Maryja kryje się instalator konia trojańskiego. List ma zachęcić radiosłuchaczy do odwiedzenia nowej strony internetowej rozgłośni.

W kodzie HTML listu znajduje się link do strony www.radiomaryja.pl, który za pomocą sztuczek IFRAME prowadzi do adresu zarejestrowanego w Belgii (domena .be). Jak czytamy w "Przeglądzie", belgijskie władze twierdzą, iż właścicielem domeny jest "Ziomek zPoziomek", a jego fałszywy adres nie jest upubliczniony jedynie ze względów obyczajowych.

Po wejściu na belgijski adres, użytkownik przenoszony jest wpierw na amerykański serwer, a następnie na polski, który działa pod domeną ircgalaxy.pl. Adres należy do osoby prywatnej, a hostowany jest w Niemczech.

Uwaga zatem na Radio Maryja - przestrzega "Przegląd".



W tej chwili nie ma jeszcze komentarzy. Możesz jednak dodać swój własny.

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować.

W dziale wiadomośći, każda zarejestrowana osoba ma możliwość dodawania swoich wiadomości. Pojawią się one w serwisie po akceptacji jednego z moderatorów. Aby zachęcić was do aktywnego udziału w rozwoju serwisu, przygotowaliśmy konkurs z nagrodami.

Top 20 news
Najaktywniejsi
1 Rellik 9640 pkt.
2 grzemach 870 pkt.
3 betaKondor 470 pkt.
4 Koras 350 pkt.
5 Localghost 140 pkt.
6 kris2005a 140 pkt.
7 elmocamp 100 pkt.
8 Tommy 100 pkt.
9 Scoti 80 pkt.
10 sevar 60 pkt.
Zobacz pełną listę