Fałszywa witryna Microsoftu

Microsoft | Pt, 20 Paź 2006 13:16:40 +0200 | Autor: Redakcja | Czytań: 8013

Eksperci odkryli fałszywe e-maile, które jakoby zostały wysłane przez Microsoft.

Listy rzekomo pochodzą z adresu support@microsoft.com i oferują odnośnik, pod którym można pobrać wersję RC1 przeglądarki Internet Explorer 7.

Po kliknięciu na odnośnik, użytkownik kierowany jest na witrynę, która wygląda bardzo podobnie jak strona Microsoftu.

Firma SurfControl ostrzega, że fałszywa witryna instaluje na komputerze użytkownika szkodliwy kod, który daje cyberprzestępcom zdalny dostęp do zaatakowanej maszyny.

Źródło: Arcabit



W tej chwili nie ma jeszcze komentarzy. Możesz jednak dodać swój własny.

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować.

W dziale wiadomośći, każda zarejestrowana osoba ma możliwość dodawania swoich wiadomości. Pojawią się one w serwisie po akceptacji jednego z moderatorów. Aby zachęcić was do aktywnego udziału w rozwoju serwisu, przygotowaliśmy konkurs z nagrodami.

Top 20 news
Najaktywniejsi
1 Rellik 9640 pkt.
2 grzemach 870 pkt.
3 betaKondor 470 pkt.
4 Koras 350 pkt.
5 Localghost 140 pkt.
6 kris2005a 140 pkt.
7 elmocamp 100 pkt.
8 Tommy 100 pkt.
9 Scoti 80 pkt.
10 sevar 60 pkt.
Zobacz pełną listę